Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ...Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΊΝΑΙ

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ...Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΊΝΑΙ

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Καταγραφή αστέγων και τηλεϊατρική ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη

Ένα έτος συμπληρώθηκε από την εφαρμογή δυο καινοτόμων δράσεων ψηφιακής σύγκλισης στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής, του δήμου Θεσσαλονίκης.Η πρώτη δράση αφορά στην εφαρμογή της τηλεϊατρικής στα ΚΑΠΗ του δήμου ενώ η δεύτερη αναφέρεται στη δημιουργία του δικτυακού κοινωνικού χάρτη που καταγράφει και υποστηρίζει τους αστέγους κ.ά άτομα από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την ιατρική σχολή του Α.Π.Θ. και τα αποτελέσματα τους θα παρουσιαστούν σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου, στην κεντρική βιβλιοθήκη του δήμου Θεσσαλονίκης (Αλ. Σβώλου και Εθν. Αμύνης). Εκατοντάδες ηλικιωμένοι επισκέπτονται καθημερινά τα ιατρεία των ΚΑΠΗ για καρδιογράφημα, σπιρομέτρηση, μέτρηση σακχάρου κ.α. Οι εξετάσεις στέλνονται και αξιολογούνται άμεσα από πανεπιστημιακούς γιατρούς και συμπληρώνονται στην κάρτα υγείας του εξεταζόμενου. Επίσης τα ΚΑΠΗ εξοπλίζονται με αυτόματο απινιδωτή και γίνονται μαθήματα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.

Ο διαδικτυακός κοινωνικός χάρτης είναι  ένα πρόγραμμα καταγραφής και υποστηρικτικής παρέμβασης για τις ευαίσθητες ομάδες δημοτών, όπως άποροι, άστεγοι, μονογονεϊκές οικογένειες, οικονομικοί μετανάστες, άτομα με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες, ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα αποκλεισμού ή είναι ευάλωτες στη διάκριση και τη βία, καθώς και άτομα που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο να εκδηλώσουν αυτο - ή έτερο καταστροφική ή αυτοκτονική συμπεριφορά.

ΠΗΓΗ: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου